Wednesday, November 18, 2020

မုန့်လက်ကောက်ပြုလုပ်နည်း

 

မုန့်လက်ကောက်ပြုလုပ်နည်း

 

ကျနော်က မုန့်လက်ကောက်လုပ်ရာမှာ မွှေးကောက်ညှင်းမှုန့်ကို အသုံးပြုပါတယ်။

မွှေးကောက်ညှင်းမှုန့်တစ်ထုတ်တွင် ပေါင်းအိုးဆန်ချိန်ခွက် ၂-ခွက်ရှိပါတယ်။


ဇလုံထဲမှာ မွှေးကောက်ညှင်းမှုန့်တစ်ထုတ်၊ Glutinous Rice Flour ကို ဆန်ချိန်ခွက်တစ်ဝက်၊ ဆား လ္ဘက်ရည်ဇွန်းတစ်ဝက်၊ Baking Soda ½ Teaspoon၊ ဆီ စားပွဲတင်ဇွန်းနဲ့ တစ်ဇွန်း ထည့်ပြီး မွှေပေးပါတယ်။ ရေကို ဆန်ချိန်ခွက်နဲ့ နည်းနည်းချင်းထည့်မွှေပေးပါတယ်။ ရေကို ခွက်လက်တစ်လုံးလျော့ ထည့်ပေးရင် လုံလောက်ပါပြီ။ မုန့်သားကို အိနေအောင် လက်နဲ့ မွှေပေးပါမယ်။

မွှေထားပြီး မုန့်သားကို ၂-နာရီခန့် နှပ်ထားပေးရပါမယ်။

၂-နာရီကြာလျှင် ဒယ်အိုးထဲ ဆီထည့်ပြီး ပူလာအောင်စောင့်ရပါမယ်။ ဆီပူလာလျှင် မီးအရှိန်ကို လျှော့ထားပေးရပါမယ်။ ဆီကို နေကြာဆီ အသုံးပြုပါတယ်။

နှပ်ထားမုန့်သားကို လက်နှစ်ဖက်ဖြင့် လှိမ့်ပြီး အကွင်းပုံစံလုပ်ပြီး ဆီပူထဲထည့်ပြီး ကြော်ပေးပါမယ်။ 



 

ကျနော်ကတော့ ကြော်နေစဉ်အတွင်း အကွင်းလေးထဲသို့ ဓါးဖြင့်ထိုးပေးပြီး ကြော်ပါတယ်။ အတွင်းသားများ ကျက်ရန်အတွက် ဖြစ်ပါတယ်။


ကြော်စားရန်လွယ်ကူတဲ့ မုန့်တစ်မျိုးဖြစ်လို့ မုန့်တွင် ထည့်ရမဲ့ အချိုးအစားများကို သိစေရန် ရည်ရွယ်ပြီး ဝေမျှပေးတာပါ။

သူငယ်ချင်းများအားလုံး ကိုယ်တိုင် ကြော်ချက်ပြီး စိတ်တိုင်းကျကြပါစေ။

 

လွမ်းဧကရီ

၁၈-၁၁-၂၀၂၀

နေ့လည် ၁၂:၃၅ နာရီ

No comments: