ပေါင်မုန့်ပြုလုပ်နည်း
ပေါင်းအိုးဆန်ချိန်ခွက်နဲ့
ဂျုံနှစ်ခွက်ထဲကို Instant Yeast 1 tbsp, သကြား 2 tbsp, ဆား ¼ tbsp ထည့်ပြီး နှံ့အောင်
နယ်ပါမယ်။ (tbsp = Table Spoon)
ဆီ
2 tbsp နဲ့ ကြက်ဥတစ်လုံး ဖောက်ထည့်ပြီး မွှေပါမယ်။
ထောပတ်ခဲ
အနည်းငယ်ကို အပူပေးပြီး ထောပတ်ဆီပြုလုပ်ထားပါမယ်။ လွမ်း အသုံးပြုတဲ့
ထောပတ်ပါ။
ဂျုံကို
နယ်သည့်အခါ စီးကပ်နေသည့်အနေအထားရအောင် ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ထောပတ်ဆီ ထည့်နယ်ပါမယ်။
၁၀-မိနစ်ခန့် ဂျုံကို နယ်ပြီးလျှင် ဆီသုတ်ထားတဲ့ခွက်ထဲ ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ထားပါမယ်။
တစ်နာရီခန့်ကြာလျှင်
ဂျုံက နှစ်ဆမျှ ပွနေတာကို တွေ့ရပါမယ်။
ဂျုံကို
လက်ဖနောင့်နဲ့ နယ်ပေးပြီး အပြားပြုလုပ်ပြီး ဓားနဲ့ ပိုင်းပါမယ်။
ဂျုံတစ်ခုချင်းစီကို
အပြားပြုလုပ်ပြီး လိပ်ပါမယ်။ ဒီအဆင့်ထိ ပေါင်မုန့်လုပ်နည်းမှာ တူညီ ပါတယ်။
အခု
ပေါင်မုန့်လုပ်နည်းကို စက်နှစ်မျိုးနဲ့ လုပ်ပြပါမယ်။
Multi
Cooking Modes ပါတဲ့ Rice Cooker နဲ့ ပေါင်မုန့်ပြုလုပ်မည်ဆိုလျှင်
ပုံတွင်ပြထားသည့် အတိုင်း အိုးထဲသို့ ထည့်ပါမည်။
၁၅-မိနစ်ကြာလျှင်
အိုးထဲတွင် ပုံတွင်ပြထားသည့်အတိုင်း ပွလာတာကို တွေ့မြင်ရပါမယ်။
ပေါင်မုန့်အပေါ်
မျက်နှာပြင်ကို ခေါက်ထားတဲ့ ကြက်ဥအနှစ်ကို ပလပ်စတစ်သုတ်တံနဲ့ သုတ်လိမ်း ပေးပါမယ်။
စက်
Menu ကို Cake/Bread ရွေးချယ်ပြီး 35-minutes ထားပါမယ်။
အချိန်ပြည့်သွားလျှင်
ပုံတွင်ပြထားသည့်အတိုင်း ကျက်သွားတာကို တွေ့မြင်ရပါမယ်။
ပေါင်မုန့်အောက်ခံပုံပါ။
ပေါင်မုန့်ကို
ဆွဲဖဲ့ကြည့်လျှင် ပုံတွင်မြင်ရသည့်အတိုင်း တွေ့ရပါမယ်။
Electric
Oven နဲ့ ပေါင်မုန့်ပြုလုပ်မည်ဆိုလျှင် Microwave တွင် အသုံးပြုနိုင်သော
ဖန်ပုဂံကို အသုံးပြုရပါမယ်။ လိပ်ထားသောဂျုံများကို ပုံတွင်ပြထားသည့်အတိုင်း
အလုံးပုံစံလုံးပြီး ဖန်ပုဂံထဲတွင် စီထည့်ပါမယ်။
ပေါင်မုန့်အပေါ်မျက်နှာပြင်ကို
ကြက်ဥအနှစ် သုတ်လိမ်းပေးပါမယ်။
180-degree
အထက်မီး၊ အောက်မီးနဲ့ ၁၈-မိနစ်ထားပါမယ်။ ပေါင်မုန့်ထည့်ထားတဲ့ ဖန်ပုဂံကို Electric
Oven ရဲ့ အောက်ဆုံးထပ်မှာရှိတဲ့ Pan ပေါ်တွင် တင်ထားပါမယ်။
သကြားနှစ်ဇွန်းက
မချိုပါ။ အချိုကြိုက်လျှင် ပိုထည့်နိုင်ပါတယ်။
ရေအစား
နွားနို့ကိုလည်း ထည့်နိုင်ပါတယ်။ နို့အရသာကြိုက်လျှင် နွားနို့အစား နို့မှုန့်ကို
အသုံးပြုနိုင်ပါတယ်။
အားလုံး
အဆင်ပြေကြပါစေ။
လွမ်းဧကရီ
၂၉-၆-၂၀၂၀
ည ၁၁:၁၄ နာရီ
No comments:
Post a Comment